Az EFT alkalmazása a dohányzásról való leszokásban

Egy amerikai felmérés szerint a dohányosok 70 százaléka szeretne leszokni a dohányzásról, de ilyen irányú próbálkozása az esetek 84% -ban sikertelennek bizonyul. Ennek hátterében többnyire az áll, hogy a leszokást segítő programok nem fordítanak kellő figyelmet a dohányzás hátterében álló érzelmi problémák (szorongás, alacsony önértékelés), és a leszokással járó sóvárgás keltette feszültség kezelésére.

Az EFT (Emotional Freedom Technique, Érzelmi Felszabadítás Technika) egy szelíd, de nagyon hatékony energiagyógyászati módszer, amellyel helyreállítható a szervezet természetes egyensúlya, a testi-lelki-szellemi harmónia.
Az EFT eredményesen alkalmazható a dohányzásról való leszokást támogató programokban:

• a függőségben szerepet játszó  dopamin/szerotonin egyensúly helyreállításában,
• a megszokott mozdulatok és helyzetek hiánya miatt fellépő feszültség oldásában,
• a nikotin iránti sóvárgás csökkentésében,
• a változás következtében fellépő szorongás és feszültség enyhítésében,
• a dohányzás által elfedett mögöttes negatív érzések, pl. önbizalomhiány, lefojtott agresszió feldolgozásában.

A módszer azért olyan hatásos és sokoldalú, mert nem a konkrét tüneteket, hanem a szervezet finom energia rendszerének zavarát állítja helyre az arc, a felsőtest és a kéz meghatározott részein található meridián pontok finom ütögetésével.
Az EFT ennyiben rokon a több ezer éves tudásanyagra épülő akupunktúrával, hogy a szervezetet átjáró energiarendszer kiegyensúlyozására törekszik. Abban viszont eltér ettől, hogy az eljárásba beépítette a korszerű pszichológia (kognitív és viselkedésterápia, NLP és humanisztikus megközelítések) tudásanyagának sok elemét. Az energiarendszer kezelését összekapcsolja az elakadásokat létrehozó érzelmi problémák feloldásával.
Az EFT könnyen elsajátítható, gyors, tartós, mélyreható változást eredményez, és nincs káros mellékhatása.

A leszokást támogató program kezdetén a módszer segítségével tisztázható, milyen esetleges meg nem fogalmazott ellenállás van a dohányzás elhagyásával kapcsolatban (pl. elhízástól való félelem, társas helyzetek, rutinok nélkülözése.)
Feldolgozhatóak a függőség érzelmi vetületei – félelem, szorongás, unalom/üresség, lemondás, megfosztottság érzet, gyász. A leszokás folyamata korábbi fel nem dolgozott gyászmunkát indíthat be, ami támogatás nélkül gyakran visszaeséshez vezet.

Az EFT alkalmazásával tisztázható milyen másodlagos nyereségekkel jár a dohányzás – pl. munkamániával összekapcsolódó dohányzás, a dohányzás révén nyert szabadidő, hatalmi harc valamilyen fontos személlyel.
Az akupresszúrás pontok kezelésével enyhíthetők a sóvárgás fizikai és lelki tünetei – a panaszok gyorsan, hatékonyan enyhíthetők, és ezáltal jelentősen fokozható a dohányzásról való leszoktató program eredményessége.


További információ:
Nagy Katalin
06204201240

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

*


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>