Rólam

Nagy Katalin

Nagy Katalin vagyok, pszichológiai tanácsadó. Szakterületem a személy-központú tanácsadás, relaxáció és szimbólumterápia, a meridiánrendszerben keletkezett elakadások oldása energia-pszichológiai  módszerekkel (EFT) és a Human Design, valamint a Génkulcsok.

Életem során nagyon sok váltást éltem át: tizenkétszer költöztem egyik országból a másikba. Összesen 21 évig  éltem külföldön, a világ különböző tájain (Németországban, Oroszországban, Egyiptomban, Angliában és Algériában) magyar gyökereimet mindvégig megőrizve. Beszélek négy nyelven. Mindez nem erény, nem az én érdemem, csak adottság, amely sajátos élettapasztalatot és világlátást adott. Ebből a legfontosabbnak azt érzem, hogy ami összeköt az sokkal fontosabb, mint ami elválaszt bennünket, embereket.

Eredeti végzettségem szerint a nemzetközi kapcsolatok szakértője vagyok és hosszú évekig külpolitikai újságíróként dolgoztam. Felnőtt fejjel Angliában szereztem még egy diplomát pszichológiából, majd az évek során képesítést szereztem mint személyközpontú tanácsadó és csoportfacilitátor, relaxációs és szimbólumterapeuta, (autogén tréning oktató) és pszichodráma asszisztens. Olyan világban szocializálódtam, ahol megmondták, mit „kell” éreznem és gondolnom– ám a szófogadás és az alkalmazkodás ára számomra a folyamatos szorongás és félelem volt. Ezek az élmények uralták életem első felét, az ebből való gyógyulás határozta meg a másodikat.

A gazdasági-társadalmi átalakulások kacskaringóit végigélve azt látom, hogy gondolkodásunkban és érzelmi szokásainkban ott hordozzuk múltunk generációkra visszanyúló sérelmeit, félelmeit, fájdalmait – és tudatos, kitartó odafigyelés és belső munka nélkül ezek csapdában tartanak. Hiába akarjuk fejben a változást, zsigeri válaszaink ez ellen dolgoznak, tartósítják bennünk a félelmeket és az áldozati mentalitást.  Mégis, szenvedélyesen hiszek abban, hogy valamennyiünk szívében ott van a változásra való képesség, és mindannyiunkat hajt a vágy, hogy rátaláljunk valódi azonosságunkra.

Tanácsadói munkámban személyes élettapasztalataim és szakmai tudásom felhasználásával  azoknak szeretnék segíteni, akik elindulnak a belső átalakulás útján, de valami miatt elakadnak, vagy nem várt akadályokba ütköznek és mégis hajtja őket a vágy, hogy eljussanak a valódi belső szabadság és  életöröm megéléséhez. Azoknak szeretnék segíteni, akik érzik, hogy kreativitásuk, teremtőerejük nincs teljes mértékben kibontatkoztatva, belső erőforrásaik olyan tartalékokat rejtenek, amelyekre ebben az átalakuló világban óriási szükség van.

Az utóbbi években elsajátítottam több energiapszichológiai módszert, amelyek közül  különösen szívesen használom az EFT-t (Érzelmi Felszabadítás Technikák, http://www.emofree.com/) és a  Human Design-t  (www.jovianarchive.com), valamint a hihetetlen tudati kibontakozást megnyitó Génkulcsokat (http://www.genekeys.com).

Kapcsolat:

tel. 0620 420 1240

e-mail: EFTesTerapia@gmail.com


*************************

A Time Out Budapest 2011-es tavaszi számában megjelent rólam egy cikk!

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!